Flexjobbere bliver værdsat hos Curvii

Udgivet d. 14.11.2018
Flexjobbere bliver værdsat hos Curvii

Selvom webshoppen Curvii endnu ikke er en stor virksomhed, har de formentlig flere flexjobbere ansat end de fleste.

Virksomheden Curvii har, på trods af deres beskedne størrelse, alligevel formået at tilbyde arbejde til dem, der har brug for lidt ekstra støtte og fleksible forhold. Curvii har nemlig i løbet af de seneste år ansat adskillige flexjobbere, og det har været en stor succes for begge parter.

Lige nu er virksomheden dog inde i en vækstperiode, der betyder, at Curvii primært fokuserer på at ansætte fuldtidsmedarbejdere.

For nogle måneder siden udgjorde flexjobbere cirka halvdelen af vores arbejdsstyrke. Det har som sådan ikke været noget, vi har haft som mål, men vi har valgt at gøre plads til dem hos os, fordi både vi og de har fået rigtig meget ud af det. Løbende har vi haft behov for medarbejdere i få timer dagligt til opgaver, hvor der ikke var nok at lave til fuldtidsstillinger. Her har det været perfekt med flexjobbere, der hver dag kunne komme dedikerede og engagerede i de timer, de nu engang kunne holde til, udtaler Kirsa fra Curvii.

Curvii har i tæt samarbejde med forskellige jobcentre formået at skabe rammer for nogle gode og lange praktikforløb, hvor den enkelte medarbejders behov har været i fokus. 

På den måde oplever virksomheden, at flexjobberne har lettere ved at finde ud af, hvad de som individer kan tilbyde arbejdsmarkedet.

Mange af dem, der arbejder i et flexjob, lider af en kronisk sygdom, som giver dem nogle udfordringer, mange andre ikke har. Det tager vi selvfølgelig hensyn til som arbejdsplads og forsøger efter bedste evne at tilrettelægge deres arbejdsopgaver og arbejdsgang efter dette, forklarer Kirsa.

Kirsa har selv oplevet sygdom og stress på egen krop og har derfor stor forståelse for de situationer, de forskellige flexjobbere står i.

Ingen vej til billig arbejdskraft

Kirsa mener, at der generelt er en fejlagtig opfattelse af, at brugen af flexjobbere blot er en måde, hvorpå virksomheder kan opnå billig arbejdskraft. Dette er langt fra tilfældet.

Rent økonomisk er der faktisk meget lille forskel på at have en flexjobber ansat sammenlignet med en “ordinær” medarbejder. For Curvii handlede det mere om et perfekt match af behov.

Vi giver ikke plads til flexjobbere, fordi det er billig arbejdskraft. Flexjobbere koster stort set det samme som enhver anden medarbejder. Herudover er de også beskyttet af en speciel lov, der giver dem gode vilkår på arbejdsmarkedet for at tage hensyn til deres situation. Det har derfor aldrig været økonomiske interesser, der har lagt bag ansættelser af flexjobbere. Derimod har det handlet om, at flexjobbere har været det perfekte match for os, og vi det perfekte match for dem, fortæller Kirsa.

Du kan læse mere om Curvii på deres hjemmeside https://www.curvii.dk/

OBS! Hovedparten af indholdet er kommercielt skabt, med henblik på at reklamere for de virksomheder der omtales. Læs mere her.
Har du en historie? Så kontakt os via info (a) lokalblad.dk med din pressehistorie.
Annonce

Læs også