5 Bandemedlemmer fik dobbelt straf i Aarhus

Udgivet d. 14.11.2018
5 Bandemedlemmer fik dobbelt straf i Aarhus
Billede: MyNewsDesk

En større bandekonflikt mellem 2 bander fra Aarhus sidste år, er nu ved at være afgjort. Der er mange der allerede har fået en dom, og i fredag d. 9. november 2018, faldt endnu en dom.

I følge pressemeddelelser fra Østjyllands poltikreds d. 13. november 2018, har 5 medlemmer under bandekonflikten fået en dobbelt straf. De er blevet dømt for førsøg på grov vold begået med den rivaliserende bande.

Hele striden og bandekonflikten fandt oprindeligt sted. 25. juli 2017. På hasle torv blev flere mænd i midten af 20'erne opsøgt af en rivaliserende bande da de var på vej væk fra en kiosk.

Urolighederne eskalerede ved at medlemmerne begyndte at kaste flasker efter hinanden, men flere patruljer kom hurtigt til stedet ved anmeldelser om uro.

Videoovervågning har hjulpet

Både videoovervågning og vidneudsagn har været med til at fastlå hvordan det hele gik til, og retten i Århus fandt beviser nok til at disse 5 mænd kunne dømmes efter bandeparagraffen der fordoblede deres straf.

Selv om alle nægtede at være bandemedlemmer og forsøgte at forsvare sig med, at flaskerne blev kastet som selvforsvar, mente retten af det kun var de første par flasker som var selvforsvar og derefter var det eskalering og angreb.

Lars Petersen, specialanklager udtaler

Jeg er godt tilfreds med dommen. Både at retten lægger til grund, at de fem personer havde en tilknytning til en bande, og at episoden var omfattet af bandebestemmelsen, som betyder en fordobling af straffen
OBS! Hovedparten af indholdet er kommercielt skabt, med henblik på at reklamere for de virksomheder der omtales. Læs mere her.
Har du en historie? Så kontakt os via info (a) lokalblad.dk med din pressehistorie.
Annonce

Læs også