4 nye borger-rådgivere til midt- og vestjylland

Udgivet d. 14.11.2018
4 nye borger-rådgivere til midt- og vestjylland
Billede: MyPressWire, Midt- og Vestjyllands Politi.

Hvis du har brug for særlig vejledning fra politiet, kan du fra torsdag i næste uge for at kontakte fire nye borgerrådgivere. De fire nye borgerrådgivere er tilgængelig alle hverdage mellem 8 og 18.

Hvis du fremover ringer ind på nummer 114, i Midt og Vestjylland, vil du i telefonen møde Kim, Mette, Malene, eller Sanne. Borgerlinjen er designet til de borgere, der har særlig behov for vejledning fra politiet. Det kan eksempelvis være rådgivning om støttemuligheder, om sager der er igang eller forklaring om lovgivningen, med udgangspunkt i en konkret situation.

Sune Espersen fra Midt- og Vestjyllandspolit udtaler

Nogle borgere kan have svært ved at finde en vej i systemet, som passer på netop deres situation. Det kan være personer, som efter at have været vidne til en ulykke eller udsat for en forbrydelse har brug for information om, hvad der nu kommer til at ske, eller hvor de kan få hjælp. Eller personer, der er i tvivl om, hvordan de skal forholde sig til en udfordring, som ligger i udkanten er lovgivningen. Det er her, vores nye borgerrådgivere kommer ind i billedet. Det er deres opgave at tage disse borgere i hånden og sørge for, at de får den hjælp, de har brug for

Dette nye borgerråd er en førsøgsordning i midt- og vestjyllands politi, men også ved sydsjælland og lollan-falsters politi.

De skal være med til at indsamle informationer og erfaringer der vurderer om det skal åbnes for på landsplan.

Det nye borgerråd er blot en af de mange nye tiltag, siddende justitsminister Søren Pape Poulsen åbnede op for. Det går under navnet Nærhed og Tryghed og blev vedtaget d. 8. oktober i 2018.

Borgerne skal blot, som de plejer, ringe til 114 for at komme igennem til disse rådigvere.

OBS! Hovedparten af indholdet er kommercielt skabt, med henblik på at reklamere for de virksomheder der omtales. Læs mere her.
Har du en historie? Så kontakt os via info (a) lokalblad.dk med din pressehistorie.
Annonce

Læs også