Unikt dødsbo fra randrusiansk samler sættes på auktion

Udgivet d. 27.11.2018
Unikt dødsbo fra randrusiansk samler sættes på auktion
Billede: Campen Auktioner

Da Niels Iver Blichfeldt Jørgensen, som i lokalområdet gik under navnet Siver, døde i en alder af 64 år, efterlod han sig et stort landbrug med maskinpark, værktøj samt 300 kvadratmeter indbo. Alt, hvad Iver efterlod, sælges nu via i alt tre netauktioner ved Campen Auktioner A/S i Randers, der kalder dødsboet for det største, de nogensinde har set.

Det 300 kvadratmeter store beboelseshus er fyldt op med kasser, møbler og bohave i så voldsom grad, at der kun er små gange, man kan gå rundt i.

I de omkringliggende bygninger står en hel maskinpark, mange småmaskiner samt en masse værktøj. Det hele tilhørte indtil for nyligt Niels Iver Blichfeldt Jørgensen, også kendt som Iver, der, ligesom sine forældre, var en ivrig samler.

Iver døde pludseligt den 15. oktober og efterlod sig ingen arvinger, hvilket betyder, at dødsboet tilfalder staten, der har besluttet, at det hele skal sælges på en netauktion hos Campen Auktioner A/S.

"Det er underligt og vemodigt at gå og gøre klar til netauktion, hvor beboeren pludselig er død. Det er meget specielt, da det ikke er ofte, man får mulighed for at få sådan et unikt indblik i en anden persons liv," fortæller Finn Campen, direktør ved Campen Auktioner A/S. Han fortsætter:
"Siver var en meget vellidt, kendt og respekteret person i lokalområdet. Det er sjældent, at vi møder så meget opbakning til en auktion fra egnens beboere. Siver var der altid, hvis man havde brug for hjælp, og man kunne altid låne en maskine eller to."

Yderst velholdt maskinpark

Den første auktion over dødsboet er nu på Campen Auktioners hjemmeside, www.campenauktioner.dk, hvor det er muligt at byde på de mange ejendele, som Iver har efterladt. Den første auktion består af Sivers store maskinpark, som blandt udgøres af landbrugsmaskiner og køretøjer.

"Maskinparken er meget velholdt, og der er mange gode sager imellem. Der er blandt andet traktorer af mærkerne Ford, Volvo og David Brown, en Dronningborg mejetærsker, harver, ballespyd, Nissan Primera, Citroën Xsara og meget andet," fortæller Finn Campen.

Gemte skatte

Anden del af dødsboet vil bestå af mange skjulte skatte. Denne del består nemlig af indholdet af et stuehus på 300 kvadratmeter, og ingen ved præcist, hvad dette stuehus indeholder.

"Der er flere tusind enheder, med mange spændende ting imellem. Det bliver spændende at se, hvilke skatte der er gemt i den bygning. Der kan blandt andet nævnes møbler, lamper, nips, kasser med tøj, indbo og meget andet," fortæller Finn Campen. Han fortsætter:
"På auktionerne vil der også blive solgt mange småmaskiner, værktøj, 10 paller træpiller, korn, hø, halm og meget andet. Der er noget for enhver på auktionerne, og vi opfordrer selvfølgelig alle vores bydere til at komme til eftersyn torsdag den 6. december og opleve, hvor stort dødsboet egentlig er."

Praktisk information

Dødsboet er så enormt, at det er nødvendigt at dele det op i tre forskellige netauktioner. Første del, som er på Campen Auktioners hjemmeside, består af maskinparken. Auktionen slutter søndag den 9. december kl. 20.00 og effekterne står i 8930, Randers NØ. Den præcise adresse offentliggøres først dagene op til eftersynet.

De efterfølgende auktioner vedrører indbo, småmaskiner og værktøj. De kommer løbende på auktionssiden, som effekterne registreres.

OBS! Hovedparten af indholdet er kommercielt skabt, med henblik på at reklamere for de virksomheder der omtales. Læs mere her.
Har du en historie? Så kontakt os via info (a) lokalblad.dk med din pressehistorie.
Annonce

Læs også