Landmand Giver 9,5 Millioner Til Geocenter

Billede: Canva
OBS! Hovedparten af indholdet er kommercielt skabt, med henblik på at reklamere for de virksomheder der omtales. Læs mere her.

Geocenter Møns klint er blevet beriget med en arv på intet mindre end 9,5 millioner kroner. Men hvem i alverden har efterlade så stor en sum til Geocenteret, tænker du nok? Det korte svar er Bent Andersen, en sparsommelig landmand, der havde sans for en god investering, men ingen nære slægtninge eller familie til at give sin betydelige formue videre til. Derfor faldt valget på Geocenter Møns Klint.

For godt et års tid siden fik direktøren for Geocenter Møns Klint, Nils Natorp, et opkald, han sent skulle glemme. I den anden ende af telefonen var Bent Andersen, en ukendt landmand med en stor pengepung, men ingen til at arve dem. Bent Andersen fortalte direktøren, at han gerne ville testamentere hans formue til geocentret.

Bent Andersen blev født tilbage i 1934 på Møn, hvor han var bosat indtil midten af tyverne, hvor han flyttede til Vester Egesborg. Her drev han et landbrug i samspil med sine forældre, indtil den dag, de fik bort. I følge Bent Andersen har han ikke tjent sine penge. Han udtalte angiveligt selv, da han blev spurgt til, hvordan hans formue var kommet i stand:

“Dem har jeg ikke tjent, dem har jeg sparet”

Direktøren tog afsted til Nykøbing Falster Sygehus, hvor han sammen med Bent, lægen, en notar og en advokat fik orden i papirerne. Blot 14 dage efter gik Bent Andersen bort.

Bent Andersen første tanke med Geocenteret var dog langt fra, at han skulle donere alle sine penge til foretaget. Faktisk var han yderst skeptisk over for centeret i starten.

- Han var som mange mønboere skeptisk over for geocenteret, dengang det blev etableret. Han sagde direkte, at han ikke regnede med, at det kunne løbe rundt økonomisk, men nu var det jo blevet en succes, og nu måtte vi godt arve hans penge, fortæller Nils Natorp.

Pengene skal gøre gæsterne godt

De cirka 10 millioner er enormt mange penge, også for Geocenteret, hvorfor de også kan række til at forbedre flere forskellige aspekter af stedet. Blandt andet skal de bruges til at gøre oplevelsen bedre for stedets gæster, modernisering af udstillingerne og diverse klimavenlige tiltag.

Tak til ProRengøring
Tak til Pro Rengøring for deres støtte i forbindelse med udarbejdelsen af denne artikel. Pro Rengøring er et af landets førende leverandørere af erhvervsrengøring.

 
Nordjylland Ugenyheder fra Sindal: Coronavirus, 11.000 Døde mink og Stoffer

I nordjylland, hvor der ellers har været helt tom for Coronavirus, har man netop konstateret coronavirus på en Minkfarm. Det betyder at nu skal o…

Nordjylland De 20 største byer i Nordjylland

#1 Aalborg Indbyggertal: 117.351 #2 Hjørring Indbyggertal: 25.780 #3 Nørresundby Indbyggertal: 23.546 #4 Frederikshavn Indbyggertal: 23.124 #5…

Nordjylland Vi Elsker 90'erne Aalborg 2019 - Se det fulde program

Nu er der virkelig ikke længe til, at verdens største halvfemserfest kommer til Nordens Paris, og vi har en fed fest i vente. Det heler løber af stabl…

Nordjylland Fund af massegrav midt i Aalborg

For nyligt dukkede der 10 skeletter af voksne mænd op i forbindelse med udgravninger i Aalborg. Mændene er formentligt blevet dræbt i krig i forbindel…

Nordjylland Borerigge i Frederikshavn er ikke importeret ulovligt

Siden de to borerigge Borr Brage og Ensco ankom til Frederikshavn d. 14. marts og 6. juli 2018 er der blevet sået tvivl om, hvorvidt de to borerigge b…

Nordjylland Unikt dødsbo fra randrusiansk samler sættes på auktion

Da Niels Iver Blichfeldt Jørgensen, som i lokalområdet gik under navnet Siver, døde i en alder af 64 år, efterlod han sig et stort landbrug med maskin…