Borerigge I Frederikshavn Er Ikke Importeret Ulovligt

OBS! Hovedparten af indholdet er kommercielt skabt, med henblik på at reklamere for de virksomheder der omtales. Læs mere her.

Siden de to borerigge Borr Brage og Ensco ankom til Frederikshavn d. 14. marts og 6. juli 2018 er der blevet sået tvivl om, hvorvidt de to borerigge blev importeret som ulovligt affald eller ej. Miljøstyrelsen har i et notat bekræftet, at der ikke er tale om ulovlig import af affald.

Tvivlen omkring Frederikshavn Havn og Frederikshavns Kommunes intentioner med boreriggene startede allerede inden deres ankomst. Mistanken går ud på, at deres intention med boreriggene fra starten angiveligt har været at sende dem til ophugning.

Hvis dette var tilfældet, ville der altså være tale om ulovlig import af affald. Dette har miljøstyrelsen dog afvist nu i et nyudgivet notat. Frederikshavn kommune er yderst tilfredse med afgørelsen og skriver følgende i en pressemeddelelse:

Pressen har vist stor interesse for de 2 boreplatforme og rejst tvivl om, hvad der var hensigten med dem, da de de ankom til Frederikshavn. Man har spekuleret i, om formålet allerede inden ankomsten var ophugning. Og om der i så fald var tale om ulovlig import af affald. Det afviser Miljøstyrelsen altså nu.

Miljøstyrelsen har gennem deres efterforskning af sagen været i dialog med de to danske virksomheder Blue Water Shipping og IAT, der i projektet har haft funktion som danske agenter for Frederikshavn Havn og MARS.

I miljøstyrelsens notat bliver der, udover afgørelsen, også oplyst, at de ikke har tænkt sig at forske yderligere i sagen.

Borgmesteren i Frederikshavn Kommune, Birgit S. Hansen, stiller sig ligeledes tilfreds med afgørelsen, og udtaler følgende om sagens afslutning.

Det betyder meget, at det er slået fast, at reglerne for ulovlig import ikke har haft relevans for de to borerigge. Loven er naturligvis blevet overholdt. -Birgit S. Hansen.

Tak til CBDguide.dk

Tak til cbdguide.dk for deres støtte i forbindelse med udarbejdelsen af denne artikel.

 
Nordjylland Ugenyheder fra Sindal: Coronavirus, 11.000 Døde mink og Stoffer

I nordjylland, hvor der ellers har været helt tom for Coronavirus, har man netop konstateret coronavirus på en Minkfarm. Det betyder at nu skal o…

Nordjylland De 20 største byer i Nordjylland

#1 Aalborg Indbyggertal: 117.351 #2 Hjørring Indbyggertal: 25.780 #3 Nørresundby Indbyggertal: 23.546 #4 Frederikshavn Indbyggertal: 23.124 #5…

Nordjylland Landmand giver 9,5 millioner til Geocenter

Geocenter Møns klint er blevet beriget med en arv på intet mindre end 9,5 millioner kroner. Men hvem i alverden har efterlade så stor en sum til Geoce…

Nordjylland Vi Elsker 90'erne Aalborg 2019 - Se det fulde program

Nu er der virkelig ikke længe til, at verdens største halvfemserfest kommer til Nordens Paris, og vi har en fed fest i vente. Det heler løber af stabl…

Nordjylland Fund af massegrav midt i Aalborg

For nyligt dukkede der 10 skeletter af voksne mænd op i forbindelse med udgravninger i Aalborg. Mændene er formentligt blevet dræbt i krig i forbindel…

Nordjylland Unikt dødsbo fra randrusiansk samler sættes på auktion

Da Niels Iver Blichfeldt Jørgensen, som i lokalområdet gik under navnet Siver, døde i en alder af 64 år, efterlod han sig et stort landbrug med maskin…