Borerigge i Frederikshavn er ikke importeret ulovligt

Udgivet d. 04.01.2019
Borerigge i Frederikshavn er ikke importeret ulovligt
Billede: Frederikshavn Havn

Siden de to borerigge Borr Brage og Ensco ankom til Frederikshavn d. 14. marts og 6. juli 2018 er der blevet sået tvivl om, hvorvidt de to borerigge blev importeret som ulovligt affald eller ej. Miljøstyrelsen har i et notat bekræftet, at der ikke er tale om ulovlig import af affald.

Tvivlen omkring Frederikshavn Havn og Frederikshavns Kommunes intentioner med boreriggene startede allerede inden deres ankomst. Mistanken går ud på, at deres intention med boreriggene fra starten angiveligt har været at sende dem til ophugning.

Hvis dette var tilfældet, ville der altså være tale om ulovlig import af affald. Dette har miljøstyrelsen dog afvist nu i et nyudgivet notat. Frederikshavn kommune er yderst tilfredse med afgørelsen og skriver følgende i en pressemeddelelse:

Pressen har vist stor interesse for de 2 boreplatforme og rejst tvivl om, hvad der var hensigten med dem, da de de ankom til Frederikshavn. Man har spekuleret i, om formålet allerede inden ankomsten var ophugning. Og om der i så fald var tale om ulovlig import af affald. Det afviser Miljøstyrelsen altså nu.

Miljøstyrelsen har gennem deres efterforskning af sagen været i dialog med de to danske virksomheder Blue Water Shipping og IAT, der i projektet har haft funktion som danske agenter for Frederikshavn Havn og MARS.

I miljøstyrelsens notat bliver der, udover afgørelsen, også oplyst, at de ikke har tænkt sig at forske yderligere i sagen.

Borgmesteren i Frederikshavn Kommune, Birgit S. Hansen, stiller sig ligeledes tilfreds med afgørelsen, og udtaler følgende om sagens afslutning.

Det betyder meget, at det er slået fast, at reglerne for ulovlig import ikke har haft relevans for de to borerigge. Loven er naturligvis blevet overholdt. -Birgit S. Hansen.

Tak til CBDguide.dk

Tak til cbdguide.dk for deres støtte i forbindelse med udarbejdelsen af denne artikel.

OBS! Hovedparten af indholdet er kommercielt skabt, med henblik på at reklamere for de virksomheder der omtales. Læs mere her.
Har du en historie? Så kontakt os via info (a) lokalblad.dk med din pressehistorie.
Annonce

Læs også