Fund af massegrav midt i Aalborg

Udgivet d. 17.04.2019
Fund af massegrav midt i Aalborg
Billede: Visit Aalborg Pressebillede

For nyligt dukkede der 10 skeletter af voksne mænd op i forbindelse med udgravninger i Aalborg. Mændene er formentligt blevet dræbt i krig i forbindelse med Grevens Fejde.

I forbindelse med nedlæggelse af kloakrør i Tiendeladen i det centrale Aalborg, er man stødt på en stor massegrav med 10 skeletter af voksne mænd.

Ifølge arkæologer fra Nordjyllands Historiske Museum er der efter al sandsynlighed tale om faldne krigere i forbindelse med Grevens Fejde i 1534.

Måden, som skeletterne ligger på, afslører, at de er lagt i graven med stor hast. De foreløbige undersøgelser viser, at der udelukkende er tale om mænd, og at de er blevet dræbt under særdeles voldsomme omstændigheder.

Samtlige af skeletterne har voldsomme hugskader, som formentligt stammer fra kamp lige før deres død.

En del af et større fund

Allerede i 2014 blev der fundet tilsvarende skeletter med voldsomme hugskader. Dengang viste blandt andet DNA-analyser af de fundne skeletter, at der var tale om lokale, nordjyske borgere.

Skeletterne, der blev fundet dengang, kunne dateres tilbage til det tidspunkt, hvor stormen på Aalborg fandt sted, og det er sandsynligt, at de skeletter, som man netop har fundet, kan tilbagedateres til samme tidspunkt.

OBS! Hovedparten af indholdet er kommercielt skabt, med henblik på at reklamere for de virksomheder der omtales. Læs mere her.
Har du en historie? Så kontakt os via info (a) lokalblad.dk med din pressehistorie.
Annonce

Læs også