Unge elektrikere får nu muligheden for at læse videre på deltid i Esbjerg

Udgivet d. 15.03.2019
Unge elektrikere får nu muligheden for at læse videre på deltid i Esbjerg
Billede: EASV pressebillede

Mange af de unge elektrikere går med en idé og en drøm om, at de gerne vil videreuddanne sig, men de er ikke villige til at vinke farvel til lønnen, hvilket indtil for nyligt har været nødvendigt for at tage den uddannelse, de gerne vil have.

Derfor har man nu lavet en løsning, hvor de unge elektrikere kan læse til el-installatør på deltid, mens de stadig forbliver på arbejdsmarkedet.

Stor efterspørgsel

I disse dage er der enormt stor efterspørgsel på netop el-installatører. Det er særligt i Vestjylland, at efterspørgslen er stor.

Ny løsningsmodel

De unge elektrikere er, som bemærket, ikke super begejstrede for at skulle vinke farvel til lønnen, selvom det vil betyde, at de kunne tage en meget favorabel uddannelse.

Derfor har man nu hos Erhvervsakademi Sydvest i Esbjerg lavet en ordning, hvor de unge elektrikere kan læse videre på deltid, mens de får lov at blive på arbejdsmarkedet.

Hos EASV i Esbjerg tror man nemlig ikke på, at de unge elektrikere vil kunne overskue de to år på skolebænken - specielt ikke når det vil sige, at de skal tilbage på SU.

To fluer med et smæk

I og med at de studerende ikke er glade for tanken om SU frem for løn, har man nu valgt at mødes på midten og give de unge elektrikere muligheden for et deltidsstudie, så de både kan videreuddanne sig og samtidig forblive i deres nuværende job.

Dette kommer til at fungere på den måde, at de unge mennesker er på skolen i ti dage pr. semester, hvor resten af studiet foregår derhjemme som aftenarbejde eller som weekendarbejde.

Dette vil være den mest tiltalende og fordelagtige løsning for de unge, da de dermed dels udvider deres erhvervserfaring og karrieremuligheder, samtidig med at de får en meget fin og eftertragtet uddannelse.

Der er netop oprettet fem nye hold under den nye ordning. Foruden disse fem hold fandtes der allerede et, hvorfor der på nuværende tidspunkt er seks hold i at.

Tak til avXperten

Ovenstående artikel er blevet til med støtte og hjælp fra avXperten. Vi takker mange gange for hjælpen!

Hvis du ikke kender avXperten, kan vi fortælle, at der er tale om en af Danmarks største forhandlere af av-udstyr. Hos dem finder man alt fra pladespillere til HDMI-kabler.

OBS! Hovedparten af indholdet er kommercielt skabt, med henblik på at reklamere for de virksomheder der omtales. Læs mere her.
Har du en historie? Så kontakt os via info (a) lokalblad.dk med din pressehistorie.
Annonce

Læs også