Stor oliegigant fyrer omkring 200 medarbejdere i Esbjerg

Udgivet d. 20.06.2019
Stor oliegigant fyrer omkring 200 medarbejdere i Esbjerg
Billede: Zukiman Mohamad

Oliegiganten Total har torsdag formiddag annonceret en større omorganisering, som blandt andet indebærer, at omkring 200 ud af i alt 1.500 ansatte i Esbjerg skal finde sig et nyt arbejde. Fyringerne går ud over ansatte ved kontoret på Esbjerg Havn, konsulenter og kolleger på Nordsøen.

For de ansatte hos olieselskabet Total i Esbjerg startede dagen ganske kedeligt. De blev nemlig i forbindelse med et såkaldt “Town-Hall-meeting” orienteret om, at omkring 200 af de i alt 1.500 medarbejdere vil blive afskediget inden for kort tid.

Det er ansatte på kontoret i Esbjerg Havn, en række konsulenter samt offshore-ansatte ved selskabets oliefelter i den danske del af Nordsøen, som inden længe skal kigge sig om efter et nyt arbejde.

De mange afskedigelser skal, ifølge en pressemeddelelse fra Total, ses som en konsekvens af en reorganisering, som skal give en "enklere og mere fokuseret struktur, der bygger på Total-Gruppens brede erfaring og ekspertise”, og som har til formål at forbedre deres konkurrenceevne i den danske del af Nordsøen.

Hvorfor reorganiserer Total?

Forklaringen på reorganiseringen skal blandt andet findes i, at der er sket en midlertidig nedgang på 40 % af Totals danske Nordsø-produktion, hvilket skyldes en stor ombygning af Tyra-platformene.

I slutningen af 2019 vil Tyra-felterne blive lukket helt ned, og først i 2022 vil et genopbygget Tyra starte op igen for fuld udblæsning. Til den tid vil det uden tvivl igen komme til at spille en vigtig rolle som dansk

kerne-infrastuktur og behandle mere end 90 procent af naturgassen fra den danske del af Nordsøen.

Total ønsker at hjælpe pårørte

I pressemeddelelsen, som Total har sendt ud, er det tydeligt, at de er kede af at måtte afskedige et så stort antal medlemmer, og Patrick Gilly, som er administrerende direktør i olieselskabet, giver udtryk for, at de ønsker yde den bedst mulige support for de medarbejdere, som snart er fortid i firmaet. De vil tilmed forsøge at tilbyde de fyrede medarbejdere andre jobs inden for Total-koncernen.

OBS! Hovedparten af indholdet er kommercielt skabt, med henblik på at reklamere for de virksomheder der omtales. Læs mere her.
Har du en historie? Så kontakt os via info (a) lokalblad.dk med din pressehistorie.
Annonce

Læs også