Falsk Bombealarm Afspærrede Centrale Dele Af Esbjergs Midtby I Fire Timer

Billede: politi.dk
OBS! Hovedparten af indholdet er kommercielt skabt, med henblik på at reklamere for de virksomheder der omtales. Læs mere her.

Natten til mandag var området omkring politigården i Kirkegade i Esbjerg helt afspærret og oplyst af blå blink. På politigården var der nemlig blevet indleveret en skotøjsæske med beskeden om, at den indeholdte en hjemmelavet bombe.

I den centrale del af Esbjerg midtby udspillede der sig natten mellem søndag og mandag et drama, som kunne minde om en højintens actionfilm. Et større område omkring politigården i Kirkegade, bl.a. den meget befærdede Frodesgade, var afspærret, fordi en mand kl. 00:55 var trådt ind i politigårdens reception, hvor han ville aflevere en skotøjsæske med en hjemmelavet bombe indeni.

Fuldt alarmberedskab

- Manden stod med en skotøjsæske i hænderne, og der var flere synlige ledninger i og omkring kassen, fortæller politikommissær og leder af den lokale efterforskning ved lokalpolitiet i Esbjerg Peder Jessen.

Der blev med det samme meldt fuldt alarmberedskab og sendt bud efter ammunitionsrydningstjenesten EOD, som har til huse på Skive Kaserne.

- I en sådan situation afspærrer vi i en sikkerhedsafstand på 100 meter, indtil situationen er afklaret, og det betød således også, at Frodesgade blev spærret for trafik, mens vi ventede på, at EOD'erne kom frem, fortæller Peder Jessen til JydskeVestkysten.

Ammunitionsrydningstjenesten ankom så hurtigt som muligt til politigården i Kirkegade, hvor bomberobotten Rullemarie kunne destruere den mulige bombe, der heldigvis viste sig blot at være en harmløs attrap.

Efter 4 spændingsfyldte timer blev afspærringen ophævet igen kl. 05.00, og ammunitionsrydningstjenesten vendte hjem til Skive Kaserne. Trafikken i Esbjergs indre by blev derfor kun ramt om natten, mens den vanlige morgentrafik kunne køre af sted som altid.

Ingen sigtelse

- Manden, der kom for at aflevere æsken, er 30 år og fra Esbjerg, og han virkede meget forvirret i situationen. Han var ikke på nogen måde truende i sin opførsel eller fremfærd, så han er ikke blevet sigtet for noget. Han forklarede, at der var tale om en hjemmelavet bombe, men at det ikke var ham selv, der havde lavet den. Han skulle angiveligt have fået den af en anden person, som han ikke har fortalt, hvem er. Vi skal have en snak med ham igen for at finde ud af, hvad der er op og ned i sagen, siger Peder Jessen.

Den pågældende mand er derfor indtil videre stadig på fri fod, indtil politiet har fået undersøgt sagen til bunds.

Tak for assistancen

Denne artikel er blevet udfærdiget med hjælp og støtte fra Danish Skin Care, hvilket vi gerne vil sige dem stor tak for. Danish Skin Care er eksperter inden for hudpleje og er forhandlere af en af branchens bedste serier, der kan afhjælpe hudproblemer som f.eks. hudorme.

 
Syddanmark Lokalt gymnastikhold i oksbøl får ny energi

Det lokale gymnastikhold "Springfyrene" i Oksbøl oplever en bemærkelsesværdig genopblussen i år, som følge af tiltrædelsen af en ny træner. Holdet, de…

Syddanmark Surfere udfordret af fjordens kræfter

Voldsomme bølger i fjorden skabte udfordrende forhold til det store vandsportsstævne, Waterz, der normalt bliver afholdt hvert år tidligt på efteråret…

Syddanmark Tove fra Skærbæk vandt Kulturelt Forums Pris 2020

Tove Tersbøl er bredt kendt i området som en person, der har ydet en formidable indsats til det kulturelle liv. Bekendte og venner beskriver hende som…

Syddanmark Sommerprogram Esbjerg 2020

Om sommeren i Esbjerg kan du deltage i en masse arrangementer, som giver både dig og børnene flere dages underholdning i de varme måneder. Normalt er…

Syddanmark De 15 største byer i Syddanmark

#1 Odense Indbyggertal (2020): 180.302 #2 Esbjerg Indbyggertal (2020): 72.037 #3 Kolding Indbyggertal (2020): 61.121 #4 Vejle Indbyggertal (202…

Syddanmark Wellvita sikrer vækst & fremgang

Esbjergensiske Wellvita har vind i sejlene. Virksomheden har på et år fået en ny ejerkreds, der indebærer ambitiøse eksterne investorere, samt en ny o…