EfB E-sport spiller med i eSuperliga-finalen

Udgivet d. 16.04.2019
EfB E-sport spiller med i eSuperliga-finalen
Billede: EFB Presse

Da sæsonen i sin tid gik i gang, blev spillerne Christian Lillebæk og Lasse Bækkelund fra EFB E-sport ikke spået mange chancer for succes. De blev seedet som nr. 13 ud af 14 mulige, men nu ser de frem mod sæsonfinalen på onsdag efter være blevet nr. 5 i grundspillet.

Kl. 13:00 onsdag eftermiddag fløjtes der op i KB Hallen til Finals i eSuperligaen, hvor Danmarks 8 bedste FIFA-hold kæmper om Danmarksmesterskabet i det populære fodboldspil. EfB E-sport er med i feltet og skal møde de forsvarende mestre fra Brøndby eSport i første runde.

Penge og prestige

Esport er vokset helt enormt i Danmark i de seneste år, og der er da også stor prestige på spil, når der kampene går i gang, og det er bestemt heller ikke småpenge, der venter vinderne. I alt 365.000 præmiekroner - heraf 180.000 kroner til den samlede vinder - er i omløb, så det er hverken for sjov eller amatører. I sæsonens grundspil blev EfB E-sport nr. 5 og er dermed blandt de 8 hold, der har kvalificeret sig til den store finalerunde i KB Hallen. Finalen har deltagelse af følgende esportshold:

  • Brøndby eSport
  • Esbjerg E-sport
  • FC Helsingør Esport
  • Vendsyssel FF Esport
  • North
  • Hobro IK Esport
  • Randers FC eSport
  • Vejle Boldklub eSport

Fedt at modbevise kritikerne

Med en seedning som nr. 13 ud af 14 var det helt tydeligt, at EfB E-sport ikke blev regnet for noget som helst ved sæsonens indledning. Derfor er motivation om muligt endnu større for de to spillere inden finalen, hvor de skal forsøge at levere den helt store overraskelse og gå hele vejen.

-Tiltroen til os var før sæsonen ikke stor blandt eksperterne, så det har været fedt at modbevise kritikerne. Lasse og jeg har haft en god kemi, og vores spil har fungeret godt. Vi har været gode til at slå til på de rigtige tidspunkter, og det har båret os frem til finalen onsdag, fortæller Christian Lillebæk.

Fodboldklubben bag esportsholdet er også rigtig glad for den store succes. Hos EfB’s adm. direktør Brian Bo Knudsen siger, at han glæder sig over, at EfB E-sport konkurrerer med de bedste klubber i FIFA.

-I "den rigtige Superliga" er vi med helt fremme, så at vi også er det i eSuperligaen er kun glædeligt.

Esuperliga Finals kan ses på Canal 9 og streames gratis på dplay fra klokken 13.00 onsdag eftermiddag.

OBS! Hovedparten af indholdet er kommercielt skabt, med henblik på at reklamere for de virksomheder der omtales. Læs mere her.
Har du en historie? Så kontakt os via info (a) lokalblad.dk med din pressehistorie.
Annonce

Læs også