Færre Og Færre Optages På KU

Billede: Pressebillede - Københavns Universitet
OBS! Hovedparten af indholdet er kommercielt skabt, med henblik på at reklamere for de virksomheder der omtales. Læs mere her.

De seneste år er antallet af optagne på København Universitet faldet år for år. De nyeste tal er fra 2018, og her fik 6.873 ansøgere tildelt en studieplads, hvilket er et par hundrede færre end i 2017, hvor 7.270 blev optaget på universitet.

I 2015 blev 7.641 tildelt en studieplads på Københavns Universitet. Siden da er antallet blevet lavere og lavere for hvert år, og i 2018 var tallet faldet til 6.873.

Ud af de 6.873 blev væsentlig flere kvinder end mænd tildelt studiepladser. Hele 4.296 af studiepladserne gik nemlig til kvinder, mens mændene måtte nøjes med 2.577.

Det fakultet, hvor indenfor der blev tildelt flest studiepladser, var det natur- og biovidenskabelige. Antallet af studiepladsen inden for dette fakultet lød på 1.888. I modsatte ende af spektret lå ‘Det Teologiske Fakultet’, hvor indenfor der blot blev tildelt 130 studiepladser.

Hvilket optagelsesområde hitter?

Det optagelsesområde med flest studiepladser var jura, hvor antallet befandt sig på 779. Næstflest studiepladser blev tildelt inden for området ‘medicin’. Her var antallet 559.

De optagelsesområdet, hvor der blev tildelt færrest studiepladser, var ‘Indianske sprog og kulturer’ og ‘Eskimologi’. Antallet af studiepladser var på begge studier blot to.

Snart nye tal

Inden længe er der igen optag på landets universiteter, og dermed også KU, og det bliver spændende at se, om den faldende tendens fortsætter, eller om antallet af uddelte studiepladser igen stiger.

KU har ry for at være et af de universiteter, der afviser flest ansøgere. Det skyldes ganske enkelt, at enormt mange forsøger sig på KU, hvilket godt kunne hænge sammen med, at folk er draget af storbylivet og de mange muligheder, der er i København. Ud over alle de kulturelle udbud er det efter sigende også ganske let at lande et studiejob i København, hvilket sikkert også taler til KU’s fordel.

 
Hovedstaden Hitter på YouTube - Anmelder Smartphones med Kreative Videoer

En af Danmarks førende mobiltelefon-eksperter er godt klædt på, når han anmelder smartphones via YouTube. LokalBlad.dk har fulgt den internationale su…

Hovedstaden Pernille Rosenkrantz-Theil: Bloggere bør kunne stilles til ansvar for indhold

I kølvandet på sagen om Fie Laursens selvmordsbrev, der lå tilgængeligt på Instagram i to døgn, har børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkran…

Hovedstaden Lille familieforetagende åbner webshops på stribe

Holder du af en god iværksætterhistorie, hvor æblet ikke er faldet langt fra stammen? Så kan du her læse om nogle af Danmarks yngste iværksættere, hvo…

Hovedstaden Danske unges ledighed er blandt EU's laveste

Ifølge nye tal fra Danmarks Statistik ser det rigtig godt ud for ungdommen i Danmark. Antallet af ledige er nemlig blandt de laveste i hele EU. Allerb…

Hovedstaden Esbjergs 2025-vision skal i høring

Hvad kan man lave i Esbjerg og hvordan skal det være at leve i Esbjerg i 2025? Esbjerg Kommunes vision for 2025, Vision 2025, skal i høring. For borg…

Hovedstaden sponsorat/korrekturlasning-gjort-enkelt-og-smart

Mit navn er Martin. Jeg driver Studiekorrektur.dk Vi er geografisk foranderlige – forstået på den måde, at vi tilbyder korrekturlæsning online, og d…