Danske Unges Ledighed Er Blandt EU's Laveste

Billede: freestocks.org
OBS! Hovedparten af indholdet er kommercielt skabt, med henblik på at reklamere for de virksomheder der omtales. Læs mere her.

Ifølge nye tal fra Danmarks Statistik ser det rigtig godt ud for ungdommen i Danmark. Antallet af ledige er nemlig blandt de laveste i hele EU. Allerbedst går det dog i vores naboland Tyskland, mens det ser mest håbløst ud i Grækenland.

Nye tal fra Danmarks Statistik afslører, at i fjerde kvartal 2018 var blot 8,2 % af de 15-24-årige i arbejdsstyrken i Danmark ledige. Dermed er Danmark et af de EU-lande, der klarer sig allerbedst inden for dette område.

Danmark er dog ikke det land med de mest imponerende tal. Det er nemlig Tyskland, der løber med denne ære. Her er det blot 5,2 % af de 15-24-årige i arbejdsstyrken, der er ledige.

Hvis man betragter EU som helhed, er antallet af ledige i ovenstående aldersinterval 14,7 %. Danmark befinder sig dermed et godt stykke under dette og er blandt de lande med laveste ledighed blandt unge.

Det ser ikke godt ud for flere populære ferielande

De EU-lande, som trækker ledighedsgennemsnittet blandt unge op, er flere af de populære ferielande som Grækenland, Italien, Spanien og Kroatien. Allerværst står det til i Grækenland, hvor hele 40 % af de 15-24-årige i arbejdsstyrken går ledige.

I de tre andre lande står det også ganske slemt til. Her er ledigheden nemlig over 30 % for de 15-24-årige i arbejdsstyrken i samtlige lande.

Overordnet set går det den rigtige vej

Selvom ovenstående tal ikke ligefrem er imponerende, går det faktisk overordnet set den rigtige vej med ledigheden i samtlige EU-lande.

Hvis man kigger på ledighedsprocenten for 15-74-årige i et samlet EU, er denne faldet med 0,7 %-point inden for det seneste år. Det land, der har oplevet den største fremgang, er Cypern, hvor faldet er på 2,6 %-point.

Grækenland, som før blev nævnt i en knap så flatterende sammenhæng, har også sænket ledigheden mærkbart. Nærmere bestemt med 2,5 %-point.

Skal ledigheden i Danmark sænkes yderligere?

Selvom det ser godt ud i Danmark, er der altid plads til forbedring. Hvis man kigger på diverse jobportaler, er det tydeligt, at der stadigvæk er en masse ledige jobs og dermed mulighed for at sænke ledigheden yderligere. Særligt fritidsjob i København er der mange af for tiden.

Et fritidsjob plejer sædvanligvis at være en god indgang til et potentielt fuldtidsarbejde. Mange studerende, der har et studiejob, bliver nemlig tilbudt at tiltræde i en fuldtidsstilling, så snart de har overstået studiet.

 
Hovedstaden Hitter på YouTube - Anmelder Smartphones med Kreative Videoer

En af Danmarks førende mobiltelefon-eksperter er godt klædt på, når han anmelder smartphones via YouTube. LokalBlad.dk har fulgt den internationale su…

Hovedstaden Pernille Rosenkrantz-Theil: Bloggere bør kunne stilles til ansvar for indhold

I kølvandet på sagen om Fie Laursens selvmordsbrev, der lå tilgængeligt på Instagram i to døgn, har børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkran…

Hovedstaden Lille familieforetagende åbner webshops på stribe

Holder du af en god iværksætterhistorie, hvor æblet ikke er faldet langt fra stammen? Så kan du her læse om nogle af Danmarks yngste iværksættere, hvo…

Hovedstaden Færre og færre optages på KU

De seneste år er antallet af optagne på København Universitet faldet år for år. De nyeste tal er fra 2018, og her fik 6.873 ansøgere tildelt en studie…

Hovedstaden Esbjergs 2025-vision skal i høring

Hvad kan man lave i Esbjerg og hvordan skal det være at leve i Esbjerg i 2025? Esbjerg Kommunes vision for 2025, Vision 2025, skal i høring. For borg…

Hovedstaden sponsorat/korrekturlasning-gjort-enkelt-og-smart

Mit navn er Martin. Jeg driver Studiekorrektur.dk Vi er geografisk foranderlige – forstået på den måde, at vi tilbyder korrekturlæsning online, og d…