Som mange andre virksomheder i dag, fokuserer den store koncern Danish Crown på bæredygtighed.
De kom i 2019 med at nyt mål om at blive helt klimaneutrale inden 2050, det vil altså sige at de ikke udleder mere CO2 end de fjerner i deres produktion og andre aktiviteter.
Dette mål virker måske som værende langt ude i fremtiden, men det tager utrolig lang tid at omdanne en virksomhed af denne størrelse til at være helt klimaneutral.
Ifølge mange klimaeksperter er kød en af de store syndere når det gælder negativ effekt på klimaet.
Derfor har Danish Crown sat sig for at reducere udledningen af klimagasser for alt det kød de producere, og har det overordnede mål som hedder at hvert kilo grisekød skal de reducere CO2 udslip med mindst 50% inden 2030.
Efter dette mål er deres mål altså som sagt at blive 100% klimaneutrale i 2050, hvilket altså vil sige at deres kødproduktion, hvis de når dette mål, ikke vil have nogen negativ effekt på klimaet.
I starten er måden de gør dette på ved at ændre deres indkøbsvaner, og kun købe grise fra danske slagterier og landmænd som har bæredygtighedscertifikat.
På nuværende tidspunkt er det kun planen for grisekød som er på plads, når det kommer til okse- og kalvekød er der stadig nogle undersøgelser som skal foretages før Danish Crown kan komme med en konkret plan.
Danish Crown og mange andre selskaber bosat i Danmark er efterhånden begyndt at fokusere intensivt på bæredygtighed, og det må siges at være nødvendigt, da forskere fortsat advare mod store klimaforandringer i fremtiden hvis vi ikke ændre på vores vaner.
Tak til avXperten
Tak til vores venner hos avXperten for at støtte udarbejdelsen af denne artikel.
På deres webshop kan du finde alt du skal bruge når det kommer til kabler eller smarte gadgets som fx en WiFi dongle.