I forhold til virksomhedens størrelse, har en lille tøj-virksomhed i Ikast, nok lidt flere flexjobbere ansat end de fleste.
Lige nu er virksomheden inde i en vækstperiode hvor der primært har fokus på at ansatte fuldtidsmedarbejdere, men tidligere har arbejdstyrken bestået af mange forskellige mennesker, med individuelle behov.
" For kun få måneders siden har cirka halvdelen af arbejdsstyrken været flexjobbere. Det har ikke været noget vi er gået efter, men efter at vi gjort plads til dem i virksomheden, har der bare været en naturlig tilgang." - Kirsa fra Curvii
I samarbejde med jobcentrene har Curvii haft nogle rigtig gode, og lange praktikforløb, hvor der har været fokus de positive ting i det som medarbejderne kan tilbyde arbejdsmarkedet.
" Flexjobberne lever med en kronisk sygdom, fysisk eller psykisk, og det er vi klar over som arbejdsplads, vi er klar over at de har et andet udgangspunkt og derfor er deres arbejdsgang tilrettelagt deres behov. "
Der ligger nok nogle grundsten tilbage i et eget behov som, medejeren Kirsa havde tidligere da hun var igennem et sygeforløb med stress.
Det er en misforståelse at tro at flexjobbere er billigt arbejdskraft
Økonomien i at have en flexjobber er stort-set på linje med en ordinær medarbejder, de får den samme timeløn når de er her og de er beskyttet af en speciel lov der kræver dem gode vilkår på arbejdsmarkedet.
" Vi har valgt at gøre plads til flexjobbere i vores virksomhed. Vi har ikke millioner i midler til at give tilbage til samfundet, så det mindste vi kan gøre, er at give plads til de, som har brug for det. "
Det sammenspild man får med en medarbejder der kommer fra en sygdom og blomstrer op, skaber nogle meget tætte bånd. Det passer meget godt ind i Curvii, som er en familieejet virksomhed, hvor der sættes pris på sammenholdet.
Du kan læse mere om virksomheden online.